Information for Hungarian participants

 
Meghívó a Japán-Magyar-Lengyel Sebész Társaság harmadik szimpóziumára
Third Triangle Symposium of the
Japan-Hungary-Poland  Surgical Society
Budapest, 2018 Június 3-4

Kedves Kollégák!                                                                         

22 évvel ezelőtt, 1996-ban Masaki Kitajima professzor, a Japán Sebész Társaság akkori elnöke és Sándor József professzor – a két ország sebészeti-tudományos tevékenységének megismerése, kapcsolatainak továbbfejlesztése céljából – és ezzel a két nép jólétét, egészségének megőrzését elősegítve – megalapította a Japán – Magyar Sebész Társaságot. Hangsúlyozták: számítanak a vezető sebészek közreműködésére, de a fő cél a két ország fiatal sebészeinek részvétele a társaság tudományos találkozóin, elősegítve ezzel ismereteik bővítését. Az első közös tudományos találkozóra 2001-ben, Pólya-Herczel Symposium néven Budapesten került sor.
Ezt követően kétévenként, felváltva a japán, illetve a magyar főváros adott otthont az egyre népszerűbb szimpóziumoknak: 2006-Tokió, 2008-Budapest, 2010-Yokohama, 2012-Budapest
Kitajima professzor kérésére 2014-ben kiválóan működő társaságunkhoz a lengyel sebész kollégák is csatlakoztak, így a Tokióban rendezett első „Triangle Symposiumot” a Japan-Hungary-Poland Surgical Society néven szervezték japán kollégáink. Jelmondata ez volt: A Triangle of Collaboration for the Development of Advanced Surgery – Take off for the Future. A Programfüzeten egy-egy nemzetközi hírű magyar, japán, lengyel sebész, szervező egyéniség – Balassa János, Yukichi Fukuzawa, Jan Mikulicz Radecki – neve utalt a három ország tudományos múltjának értékére. (Ez a tudományos találkozó egyúttal a hatodik japán-magyar szimpóziumot jelentette).
Lengyel kollégáink 2016-ban Lublinban szervezték a második közös tudományos találkozót Second Triangle Symposium of the Poland-Hungary-Japan Surgical Society címmel. Lublin, a nagy történelmi hagyománnyal rendelkező egyetemi város, kiváló körülményeket biztosított a szimpózium számára.
2018-ban magyar sebészek lesznek a vendéglátók, Budapesten rendezik a Japán-Magyar-Lengyel Sebész Társaság harmadik Triangle Symposiumát, ez egyúttal a nyolcadik japán-magyar tudományos találkozót is jelenti.
2018-ban ünnepeli a világ Semmelweis Ignác születésének kétszáz – éves születésnapját. Az emlékév kimagasló eseményeként, az ő emlékére a Harmadik Triangle találkozó elnevezése:

SEMMELWEIS SYMPOSIUM,
jelmondata: Clean hands save life

A kongresszus során a japán és a lengyel kollégák is megemlékeznek arról, hogyan lett ismert és elfogadott Semmelweis tevékenysége saját országukban.
A Tudományos találkozón védnökséget vállalt a Magyar Tudományos Akadémia Elnöke, a Semmelweis Egyetem Rektora, a Japán és a Lengyelország magyarországi nagykövete.
A szimpózium ideje: 2018 Június 3-4, helye: a Stefánia Palota Budapest
A tudományos találkozó nyelve angol, a várt prezentációk a következő témakörökhöz csatlakoztathatók:

  1. Esophagus, 2. Stomach, 3. Colo-rectal surgery,  4. Hepato-biliary-pancreas surgery,  5. Thoracic, cardiac and vascular surgery,  6. Transplantation, 7. Minimally invazive surgery,  8. Surgery of the endocrine organs,  9.Pediatric surgery, 10. Hernia, breast, plastic surgery, 11. Experimental surgery, 12. Oral surgery and dentistry, 13. Military and catastrophe surgery. 14, Surgical Education, 15. Varia. 16. Patient safety, clean hands, surgical site infections

A szóbeli előadások időtartama 8 perc, melyet 2 perc vita követhet – összesen tehát 10 perc.
Poszter előadások bemutatása kizárólag elektronikus poszterek formájában történnek.
AZ ABSZTRAKT ELKÜLDÉSE JELENTI A SZERZŐK REGISZTRÁCIÓJÁT!
A találkozóhoz baráti társasági program is csatlakozik.
A magyar  előadók és hozzátartozóik számára a találkozó tudományos előadásain  való részvétel ingyenes!
Várjuk a magyar kollégák jelentkezését az absztraktok beküldésével. Lehetőséget kínálunk szakorvos-jelöltek és rezidensek számára is, hogy előadásaikkal részesei lehessenek ennek a kimagasló értékű tudományos szimpóziumnak.

Az absztraktok elvárt formája:

———————————————————————————————

„The abstracts should be short! No longer than 2500 characters.

Suggested structure: Introduction, Methods, Results, Conclusion

Letter type: Times New Roman

Letter size: 12

TITLE OF THE PRESENTATION SHOULD BE WRITTEN WITH CAPITAL BOLD LETTERS   –  LIKE THESE

In the next line the Name of the authors in Italic letters  – like these

Next line Name of Institutions and Email address of the first author –like these

Next: text of the abstract”

————————————————————————————————

Kérjük, jelezzék, hogy a prezentációt előadásban, vagy poszter formában kívánják bemutatni. A kongresszus számára rendelkezésre álló korlátozott időtartam, valamint a várható nagyszámú beérkező absztrakt miatt azonban a Tudományos Bizottság dönti el, hogy végül milyen formát tud biztosítani, erről az előadót időben értesítjük.

Az absztraktokat Dr. Juhos Krisztina (Semmelweis Egyetem, Kísérletes Sebészeti és Műtéttani Intézet) E-mail címére kell elküldeni:

juhoskriszta89@gmail.com

Az absztraktok beérkezésének határideje: 2018  Március 10.

Tisztelettel:
Prof. Dr. Sándor József                                    
A 3.Triangel Symposium elnöke 
Prof. Dr. Harsányi László
A Tudományos Bizottság elnöke
Prof. Dr. Wéber György egyetemi tanár, Dr. Ferencz Andrea med.habil. egyetemi docens
A Szervező Bizottság társelnökei